Чай від застуди
Один з поширених способів перемогти такі характерні для осені наслідки переохолодження і протягів як нежить, невисока температура, кашель - це чай від застуди. Тому ми зупинимося на традиційних напої, які можна приготувати в домашніх умовах, сміливо використовувати без консультації лікаря. Отже, в ТОП-3 найпопулярніших чаїв від застуди, входять:
Чай з лимоном
Це саме доступне засіб при застуді. Такий чай знаменитий своїм зігріваючу дію, зменшенням болю в горлі. Прискорює процес лікування за рахунок вітаміну С, який стимулює імунну систему організму. При загально простудних захворюваннях будь-який лікар буде рекомендувати в першу чергу вітамін С.
Бактерицидні та антисептичні ферменти в лимоні допоможуть організму в боротьбі з вірусами. Особливо корисна шкірка лимона. Як заварювати чай з лимоном?
- Заварити крупнолистовий чорний чай.
- Приготувати звичний напій і дати охолонути до 60 градусів.
- На 200г додати мед або цукор за смаком.
- Кинути шматок лимона. Чайною ложкою віджати лимон, поки в ньому не з'явиться потрібна кислинка.
- Випити чаю і з'їсти лимон з шкіркою.
У шкірці містяться всі потрібні елементи. В окропі руйнуються всі корисні властивості меду та лимона, тому чай з лимоном потрібно пити теплим.
Імбирний чай
Приготувати імбирний чай дуже просто — це займе всього дві хвилини. Все, що вам знадобиться для однієї порції, — невеликий шматочок кореня імбиру (приблизно з половину великого пальця руки).
- Наріжте імбир на маленькі диски,
- складіть їх в каструлю і додайте дві чашки води.
- Як тільки вода закипить, залиште суміш на вогні приблизно на 5 хвилин.
- Процідіть напій через сито, за бажанням додайте в нього сік лимона або лайма.
Малиновий чай
Малина містить необхідні організму мінерали, вітаміни і антиоксиданти, з допомогою яких легко швидко забути про застуди.
Існує багато рецептів для приготування напою:
- Ягоди малини, перетерті з цукром додати в звичайний чай – цілющий напій готовий. Пити в теплому вигляді в необмеженій кількості.
- Висушені ягоди малини залити 0,5 л окропу і настоювати більше 15 хвилин. Додати мед і випити перед сном.
- Корисні властивості зберігаються і в малиновому варення. У звичайний чай додати 3-4 ложки запашного варення.
Під час чаювання найкраще лежати в ліжку, сховавшись теплою ковдрою, щоб краще прогріти організм і збільшити потовиділення.
Інші статті
- Класичний крупнолистовий чорний чай, має червонуватий настій з приємним пряним смаком і квітковим ароматом.
- Корінь імбиру дуже популярна і корисна пряність. Він має ароматний пряний запах і гострий смак, завдяки чому він знайшов широке застосування в кулінарії і використовується в кухнях різних народів.