Імбирний чай
Чим корисний чай з імбиром
До складу імбиру входять вітамін А, вітаміни групи В і амінокислоти, а також мінерали (залізо, калій, фосфор, цинк і магній). Імбирний чай корисний своїм впливом на серцево-судинну систему організму, він розріджує кров, зміцнює серцевий м'яз і судини. Він також дуже корисний для травлення, усуває зайві гази, виводить токсини, очищає печінку, стимулює діяльність мозку і здатний посилювати потенцію. Імбирний чай містить велику кількість вітаміну С, тому в народі прийнято використовувати для лікування застуди і грипу. Приймати чай з імбиром рекомендують для профілактики простудних захворювань.
Також незамінний імбирний чай для схуднення, оскільки ефірні масла, що містяться в імбирі, прискорюють обмінні процеси в організмі.
Регулярний прийом імбирного чаю оздоровить, захистить від різних захворювань і додасть сил.
1. Рецепт імбирного чаю, допомагає при головних болях
Інгредієнти: 4 склянки холодної води, невеликий імбирний корінець (близько 4 см), 3 пакетики чорного чаю, 4 насіння кардамону, чверть склянки молока, за бажанням – цукор.
Рецепт чаю з імбиром: довести воду до кипіння, додати імбир (натертий, не очищаючи шкірки) і кардамон. Кип'ятити чай на мінімальному вогні близько 5 хвилин, потім додати цукор, молоко. Готуємо ще хвилину і вимикаємо плиту. Останній штрих – закинути в сотейник пакетики чорного чаю і дати їм настоятися близько 3-5 хвилин).
2. Пряний осінній напій
Інгредієнти: 3 чайних ложки чорного листового чаю, половина чайної ложечки імбиру (меленого), 2 гвоздички, 0,5 склянки гарячого пастеризованого молока, 2 склянки води.
Рецепт: гвоздику, імбир і воду поставити на плиту і довести до кипіння. Цим ароматним відваром в заварнику залити чай, дати йому настоятися хвилин 5. Напій процідити, розвести молоком.
3. Індійський чай масала
Інгредієнти: склянку холодної води, 0,5 склянки свіжого молока, 1 чайна ложечка чорного чаю (краще всіх підходить «Порох»), 1 чайна ложка тертого імбиру, 4 коробочки кардамону (зеленого), 0,5 штучки анісу, 3 гвоздички, паличка кориці (2 сантиметри), 4 горошинки чорного перцю, чверть чайної ложки фенхелю, 2 або 3 чайних ложки цукру. Якщо цих спецій у вас вдома немає, і ви хочете їх купити, то ви можете пошукати готовий набір спецій, який називається «Масала-чай» (до речі, чорного чаю в складі такого набору немає).
Рецепт докладно: перемолоти спеції або перетерти їх товкачем. У закипілу воду додати спеції і імбир, проварити на повільному вогні хвилину, всипати чай, готувати ще одну хвилину. Додати молоко і цукор, дочекатися закипання. Вимкнути плиту, накрити пряний імбирний чай кришкою, дати напою настоятися.
Як бачите, приготування чаю з імбиру – це не рутинна робота, а можна навіть сказати – церемонія. І, звичайно ж, такий напій не тільки приємно зігріє вас після важкого робочого дня, але і захистить від «які причепилися» за день мікробів. І нарешті, він просто дуже смачний. Приємного вам апетиту та міцного здоров'я до самого літа!
Інші статті
- Класичний крупнолистовий чорний чай, має червонуватий настій з приємним пряним смаком і квітковим ароматом.
- Самий простий засіб від застуди – це лікувальний чай!